EEN ODE AAN DE MUZIEK

Op Popfestival ODE vieren we de muziek en herbeleven we 50 jaar popcultuur. Via een compleet album, een oeuvre of een eigentijdse benadering: op allerlei manieren wordt een ode gebracht aan de muziek. Deze ode brengen we uit aan onvergetelijke artiesten uit het verleden waarvan de muziek van grote invloed is geweest, maar ook aan bands die nog steeds bestaan en nu al geschiedenis schrijven.

Presentatie Popfestival ODE: Eric Corton

“Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

2020 IN ROTTERDAM: GEEN TOEVAL

Het is in 2020 50 jaar geleden dat Holland Pop werd georganiseerd, het legendarische festival in het Kralingse Bos met onder andere een optreden van Pink Floyd. Dezelfde band wijdde bijna 50 jaar geleden Rotterdam Ahoy in. Later volgden vele legendarische concerten van bijvoorbeeld Queen, ABBA en Eagles in Rotterdam Ahoy. Al deze acts en nog veel meer, kun je nu op dezelfde plek nog eens live beleven tijdens Popfestival ODE.