Een eerbetoon aan grote muziekhelden

Popfestival ODE is in de breedste zin van het woord een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes van toen en nu, met een line-up van de hoogste kwaliteit. Wat is de gedachte achter dit festival?

De hang naar en grote populariteit van popmuziek van de laatste 50 jaar is ongekend. Ode brengt een ode aan het beste uit de geschiedenis van 50 jaar popmuziek. Muziek die is grijsgedraaid maar nog steeds de toekomst heeft. Die al is gevierd maar keer op keer wordt herontdekt.

‘Pop culture has an addiction to its own past’ – Simon Reynolds

Meerdere generaties

De muziek waar het festival een ode aan brengt, wordt niet alleen door de generaties die er mee opgroeiden op handen gedragen, maar juist ook de jongere generaties omarmen deze muziek. Waar sommigen de muziek nog kennen uit hun jeugd en het doet denken aan tijden van ‘love and peace’, wilde haren en LP’s draaien, kent de volgende generatie de muziek van de cassettebandjes die ze beluisterden op de achterkant van de auto, onderweg naar de camping in Frankrijk.

Legendes van toen en nu

Bij 50 jaar popmuziek eren we niet alleen legendes die niet meer live te zien zijn, zoals The Beatles en Pink Floyd. We brengen ook een ode aan artiesten die nog steeds bestaan en nu geschiedenis aan het schrijven zijn, denk aan Eagles, die je via tribute bands die niet van het origineel te onderscheiden zijn live kunt beluisteren op Popfestival ODE.

Bekijk alle bands die spelen op Popfestival ODE.